GépészPresszó

CNC, ipari automatizálás, karbantartás, gyártás.

Az SMW e-motion Power tokmánnyal megvalósul az eddig elérhetetlen

Oszd meg az ismerőseiddel!

Érintésmentes munkadarab kiállítás

Mind a négy pofát önállóan vezérli és mozgatja az elektromechanikus meghajtás, és számos munkadarab pozícionálási opciót tesz elérhetővé. Az SMW e-motion Power tokmány a munkadarab megfogás úttörője.Az SMW Autoblok teljesen zárt, azaz minimális karbantartást igénylő MM e-motion négy pofás tokmánya garantálja a szorításhoz szükséges erőt, miközben a munkadarab helyes pozíciójának beállításához nincs szükség külön beállításra. A tokmány pofái egymástól függetlenül mozgathatók. Van önközpontozó funkció, amikor is a pofás szinkronban a tokmány forgás középpontja felé szorítanak. De elérhető a kompenzálás is, ami a munkadarab elmozdítását jelenti a forgás középpontból. Illetőleg a pofák egyedi pozícióra történő mozgása is megvalósítható. 

AZ SMW a munkadarab megfogás egyik vezető vállalata szerint a megoldás tökéletesen alkalmas megmunkáló központra és eszterga gépekre, akár horizont akár vertikális állásban. 

Az e-motion a következő területeken rúg a leginkább labdába:

  • ✔ könnyen deformálódó munkadarabok nagy igénybevételű precíziós megmunkálása
  • ✔ nem körszimmetrikus munkadarabok megfogása
  • ✔ sok mellékidőt generáló munkadarab megfogások kiváltása


Az MM e-motion ún. lighweight kivitelben is kapható, amely elnevezés a könnyebb súlyra utal. Ennek esztergagépeken van szerepe, ahol a megfogás a darabbal együtt forog. Az eszterga főorsók súlya és a rendelkezésre álló Z tengely löket is limitált, így ennek komoly jelentősége van használhatóság szempontjából. 

A tokmány minden alkatrésze az SMW Autoblok minőségi elvárásai szerint edzett acélból készültek, melyek működési pontosságát a precíziós köszörülés biztosít.  A tokmány 500 és 1200 mm közötti méretekben készül.

Óriási előnye, hogy a megmunkálás megbízhatóságát is adó szorítóerőt a rendszer minden pillanatban figyeli. Az eltárolt pofa pozíciók visszahívhatók, így a más gépeken is alkalmazhatók. Ez a digitális gyártás korában egy nagyon hasznos funkció. A megfogási megoldás az SMW által több helyen használt érintés nélküli áram és jelátviteli megoldást használja, így a mechanikus kopásból vagy szálszakadásból adódó hibák nem akadályozzák a termelés folyamatosságát.

HÓD industrial solutions

Forrás: SMW Autoblok