GépészPresszó

CNC, ipari automatizálás, karbantartás, gyártás.

Műhely és karbantartás

Oszd meg az ismerőseiddel!

Műhelyfelszerelés, karbantartási eszközök, módszerek, üzemlogisztika, és gyártáskultúra.


Három módja a termékvonal modularitás fejlesztésének

A mostanra jellemző kiélezett gazdasági versenyhelyzetben a testreszabhatóság kulcsfontosságú tényező. Minden gyártó elvárja, hogy funkcionalitásban, de akár színben, méretben, stílusban is széles termék (vagy szolgáltatás) kínálat álljon rendelkezésre.


Szerszámgép geometriai vizsgálata

A szerszámgépek geometriai vizsgálatának jelentősége és eszközei

A munkadarab, készülék, gép és szerszám, azaz az MKGS rendszer vitathatatlanul legösszetettebb eleme a gép. Általánosságban elmondható, hogy amíg a többinek csak néhány hibalehetősége akad, addig a szerszámgép hibákat elrejtő labirintus is lehet.


Az „oldjuk meg okosba” buktatói

Aukción vett szerszámgép, ismerőstől való készülék, csomagtartóból vásárolt szerszám, letöltött szoftver, felszámolásból származó bútorok és tároló eszközök, melyek mögött nincs profi csapat, aki a szükséges tudást, alkatrészt, tanácsot vagy tréninget biztosítsa. De megéri a kompromisszum? Vagy nem is kompromisszum, hanem nettó ráfizetés?


Lean műhely alapok

Lean műhely alapok – a hatékonyságnövelés alternatívája?!

A hatékonyság növelését célzó, költségeket csökkentő technológiai és eszközfejlesztések minden üzemben, műhelyben jelen vannak. Van azonban egy a gépész lelkületűek számára kevésbé elfogadott út is, ez pedig a folyamatok fejlesztése Lean eszközökkel.

Tovább


Önnek mi jut eszébe, a megelőző karbantartás kifejezés hallatán? Szorong ha arra gondol, hogy CNC gépek kiesik a termelésből, ezzel értékes időt és pénzt veszítve? Vagy Ön az a típus, aki ügyelve a részletekre, gondoskodik gépek megfelelő állapotáról? Itt van néhány megelőző karbantartási tanács CNC gépei futásának és csúcs-teljesítményének biztosítására, a nem várt gépállások elkerülésére.

Lista a CNC gépek megelőző karbantartásához

Önnek mi jut eszébe, a megelőző karbantartás kifejezés hallatán? Szorong ha arra gondol, hogy CNC gépe kiesik a termelésből, ezzel értékes időt és pénzt veszítve?
Vagy Ön az a  típus, aki ügyelve a részletekre, gondoskodik gépek megfelelő állapotáról?
Itt van néhány megelőző karbantartási tanács CNC gépei futásának és csúcs-teljesítményének biztosítására, a nem várt gépállások elkerülésére.

Tovább


Hat szempont, amit észben kell tartani a valódi előrejelző karbantartás módszerének kiépítésekor

A tűzoltás jellegű beavatkozások lényegesen csökkenthetők az időben végrehajtott, az üzem szükségleteinek mély elemzésére, megfelelő finanszírozási és anyagi tervezésre, valamint elégséges karbantartási tréningre épített TMK működéssel.

Tovább