GépészPresszó

CNC, ipari automatizálás, karbantartás, gyártás.

Mérőszoba

Oszd meg az ismerőseiddel!

Koordináta mérőgépek, 3D mérőkarok, kézi és gépen belüli mérőeszközök, optikai és lézeres mérő berendezések.


5+1 érv a szerszám menedzsment rendszer mellett

Szeretne olyan forgácsoló üzemet, ahol csak a feltétlen szükséges mennyiségű pénz áll szerszámokban, mégis minden elérhető? Ahol a szerszámok felhasználásáról automatikusan készül statisztika, ráadásul hollétük nyomon követhető?


Renishaw Equator – rugalmas mérés közvetlenül a gyártócellában

Mi tehát a megoldása a logisztikai plusz terheket nem jelentő hiteles mérésnek, közvetlenül a gyártási közegben?
A Renishaw Equator kialakításának, pontosságának és egyszerű használhatóságának köszönhetően, kompromisszumok nélküli megoldást kínál.


A koordináta mérőgép karbantartási listája – méréstechnológusoknak

Ezek elvégzése jellemzően nem igényel speciális eszközt, csak némi előképzettséget a gép kezelését illetően. Az ellenőrzések célja nem a mélységekbe menő elektronikai szerelés, vagy mechanikus alkatrészek cseréje.


Virtuális műhelytúra kezdőknek – az üzem mérőeszközei

A gyártási mellékidők közül a leghasznosabb a mérés. Bár sok esetben nem közvetlenül értékteremtő, a minőség elérésének és fenntartásának fontos eszköze. A mérési eredmény továbbá a fejlesztés, jövőre való felkészülés hiteles forrása.


Kreon 3D mérőkar

10+1 tipp a 3D mérőkar profi használatához

A mérőkarok használata széles körben elterjedt a műszaki világban, például az alkatrészek gyártás közbeni ellenőrzésének, minőségirányításnak és a prototípusok gyártásának a területein, mert a mozgatható rendszer működési pontossága, rugalmassága és sokoldalúsága megkérdőjelezhetetlen. Van azonban néhány tényező, ami befolyásolhatja a mérés pontosságát, mint a mérési környezet, a mérést végző személy, vagy a mérési feladatok szervezése, rendszerezése.

Tovább


A Ballbar mérés jelentősége, egyszerűsége és nagyszerűsége

A BALLBAR mérés segítségével biztosítható a gyártott alkatrész pontossága, csökkenthető a gépek állás ideje és az ebből adódó költségek. A gyorsan és egyszerűen végezhető mérési eljárás segít nyomon követni a szerszámgép amortizációját, ezzel ütemezni a nagyjavítások elvégzését.

Tovább


A mérés hatékonyságának növelése – Renishaw Set&Inspect

A CNC szerszámgépekre szerelt legdrágább munkadarab- és szerszámbemérő a nem használt, vagy összetört egység, hisz ezek esetében a felhasználó vagy az üzem tulajdonosa által remélt előny, ezzel együtt a megtérülés sosem következik be.
Erre a problémára nyújt megoldást, és további számos előnyt biztosít a grafikus felületű, egyszerű és gyors használhatóságot garantáló Renishaw Set&Inspect alkalmazás.

Tovább