GépészPresszó

CNC, ipari automatizálás, karbantartás, gyártás.

Szoftver

Oszd meg az ismerőseiddel!

CAD és CAM szoftverek, digitális gyártás szoftveres megoldásai, ipari alkalmazások.


TopSolid CAM élesben II. rész

Az elkészült első operáció tulajdonképpen csak a második felfogás megfogási bázisát adta. Most pedig mérlegre kerül a TopSolid valódi képessége, amikor is összetett szerszámpályát generál 3D-s felületre. 


TopSolid CAM élesben I. rész

A PR szagú szövegeknél a felhasználók tapasztalatai sokkal értékesebbek. De a legjobb, ha saját szemünkkel látjuk, mit tud egy CAD CAM szoftver a felső polcról. Górcső alatt a TopSolid.


Nem csak átvitt értelemben szárnyal a TopSolid – ULM világrekord

ULM repüléstan – kiemelkedő emberi és műszaki teljesítmény


Bemutatkozik a TopSolid Wood

CAD & CAM rendszer létjogosultsága a faiparban


Hogyan segít a Solid Edge a vállalata beindításában? – Esettanulmány

Novák Ádám fejlesztési vezető gondolt egy nagyot 2010 környékén és belevágott a személyes rekumbens (fekvőbicikli) projektjébe. De honnan is jött az ötlet?


marás-robottal

Gyártásoptimalizálás III. rész – Robotizálás

Visszaszorult költségek, megvalósuló áramlás, jelentős minőség javulás, rövid átfutási idők egy rugalmas rendszerben. Ezt nyújtja az OPTI 4.0.


Gyártásoptimalizálás – OPTI 4.0 második rész

Az OPTI 4.0 féle gyártásoptimalizálás bevezetéséhez jelentősen kevesebb tőke bevonására, vagy befektetésre van szükség, mégis akár 40-100% közötti hatékonyság növekedés elérését jelenti. De a siker csak azoknál a cégeknél garantált, akik kellően erős elhatározással, jó kommunikációval, kritikus és maximalista szemlélettel vágnak bele.


cad-cam solutions

Gyártásoptimalizálás – OPTI 4.0 – I. rész

Olyan módszerekre van szükség, melyek nem kizárólag a gyártási kapacitás további növelését, hanem a meglévő lehetőségek kihasználtságának növelését célozzák egy olyan rendszer létrejötte által, ami átlátható, követhető és folyamatosan elemezhető adatokkal szolgál. A változásokat rugalmasan kezeli, és mindig van benne fejlesztési potenciál. Erre kínál megoldást a CAD-CAM Solutions OPTI 4.0 szolgáltatása.


CAM programozás pro és kontra

A CAM programok széles körben való elterjedése jó pár éve elkezdődött, mostanra pedig nincs szakmabeli, aki ne tudna felsorolni legalább ötöt. Ennek ellenére rendszeres vita tárgya, hogy szükség van rá, avagy nincs, ha igen, melyik a legjobb. A programozók körében presztízs kérdéssé vált, hogy értenek-e legalább egy CAM programhoz, a gépkezelők pedig sok helyen még mindig fenntartásokkal kezelik a CAM által készült megmunkáló programokat.


négytengelyes-nagyolas-nx-graphit-cover

Megjelent az NX új folyamatos frissítésű verziója az NX 1980

Megjelent a Siemens NX legújabb verziója, mely az eddigiekhez hasonlóan számos újdonsággal rukkolt elő. Folytatódik az előző két főverzióban (NX1926 és NX1953) már elkezdett témakörök továbbfejlesztése, továbbá számos felhasználói igény is bekerült az NX 1980-as kiadásába, az eddig nem látott modulok mellett.


eureka-cover-gepeszpresszo

Megmunkálás szimuláció felső fokon

Egy megbízható CNC és robotszimulációs szoftver használatával a gyártás mellékidői, a programok és elférések ellenőrzése és a hibák javítása költséges gépi idő foglalása nélkül történhet meg. Segítségével a szükséges szerszámok, a készülék a gyártási idők és mindezek által a felmerülő költségek kalkulálhatókká válnak.


TopSolid újdonságok konferencia

A TopSolid fejlesztői az év minden szakaszában aktívak, munkájuk eredménye pedig a minden évben megjelenő friss szoftververzióban köszön vissza.
A hazai képviselet, hogy kedves ügyfeleit tájékoztassa az újdonságokról, minden évben egy konferencia sorozatot szervez.


Légi legenda újraélesztése Topsolid-dal

A rövid életű de nagynevű Aéropostale (1918-1933) vállalat iránt érzett tisztelet és vonzalom okán Michel Flora, összefogva a TopSolid SAS szoftver neves szakértőjével Alain Jupille-vel, újratervezte és újjáépítette annak legendává vált Potez 25 repülőgépét.


TopSolid

TopSolid & Airbus – siker a repülőgépiparban

Egy ambíciókkal teli gyártó cégnek a következőkre van szüksége: hatékony szoftverre, hatékony gépekre, és hatékonyan dolgozó alkalmazottakra. Ezek közül egy, a másik kettő nélkül nem segítheti a maximális teljesítmény eléréséhez a vállalatot.


TopSolid’ShopFloor

TOPSOLID’ShopFloor – A digitális gyártás kora

A gyártás teljes digitalizálását teszi lehetővé a TopSolid legújabb fejlesztése. A szoftver nem nehezíti a felhasználók dolgát új interfészek bevonásával így TopSolid minden előnyét biztosítja. A TopSolid új gyártóüzem irányító moduljának megbízhatóságát az szavatolja, hogy az ipari körülmények között bizonyított, egykori cadcamMSM szoftvert fejlesztették tovább a teljes integráció szemléletében.

Tovább


Topsolid

Topsolid sikersztori egy jó kávé mellé

Meusburger – szemléletváltás a gyártási hatékonyság és biztonság növelés területén

Tovább


A forgácsoló üzem hasznos telefonos alkalmazásai

Tizenöt-húsz évvel ezelőtt, az akkor aktív számítógép felhasználók többsége el sem tudta képzelni, hogy mára a zsebünkbe megbúvó széles lapos eszköz, azaz a telefon jóval erősebb hardverrel rendelkezik majd, mint az akkor legjobb asztali PC-k. Sajnos ezen „szuperszámítógépek” képességeit jóval többet használjuk az agyunk gondolkodás módjának kikapcsolására, mintsem annak erősítésére vagy támogatására.

Tovább