GépészPresszó

CNC, ipari automatizálás, karbantartás, gyártás.

Összetörtem a gépet. Sumákoljak, vagy álljak bele?

Oszd meg az ismerőseiddel!

A CNC gép és a forgácsolás elég összetett gyártási tevékenység. Sok tényező szerepel benne, amik a fizika törvényszerűségei miatt, de a legváratlanabb helyeken gyakorolnak hatást egymásra. A CNC forgácsolás, főleg, ha egy nagyobb szervezetben történik több szakmát és szakterületet érint. Vannak tevékenységek, amik az egyes területek peremvidékein, gazdátlanul vannak kezelve, és vannak szerencsétlen véletlenek, amik komoly kárt okozva géptöréshez vezetnek. Mindenki hibázik, de mi a helyes magatartás, ha bekövetkezik a legrosszabb?


cnc-gép-törés

CNC munkakörök

A CNC forgácsolás, különösen ha üzemi (szervezett gyártói) környezetben történik, több területet, felelősségi- és feladatkört érint. Ezek között természetesen van átjárás, és meg lehet különböztetni őket akár fontosság szerint is, de lényegében mindre szükség van.
Az pedig, hogy ezek a területek mennyire különülnek el, mennyire végzi más-más ember az egyes feladatokat, a szervezeti felépítésétől, vállalat méretétől és a dolgozók hozzáértésétől / affinitásától függ. Elképzelhető, hogy a felsoroltak mind egyetlen ember kezében vannak. És van olyan, is hogy még ezen felül is van további munkakör.

➤ Terméktámogató mérnök

Kíméletlen leszek, sajnálom. A tapasztalat az, hogy a forgácsolás szakmai részéhez ritkán tesz hozzá jelentősen. Hogy ez baj-e, az nem egyértelmű. Ugyanis a pozíció szerepe nem is feltétlen ez. A terméktámogató mérnök feladata (cégenként eltérhet) az, hogy adott termék létrehozásán dolgozó belső és külső munkatársak, partnerek munkáját összekösse, biztosítsa az információáramlás akadálytalanságát, értse a műszaki folyamatokat, és a felismert problémák megoldásában részt vegyen, elsősorban mint szervező, információ továbbító. Feladatát sok esetben több nyelven végzi. Ő az, aki nyugodtan elmehet külföldi útra is, hogy tudást hozzon a szervezetbe, mert nélküle nem áll meg a termelés. Vele viszont a felmerült problémák elhárítása gyorsabb, és a fejlesztésekben is komoly szerepe van.

➤ CNC technológus

A forgácsoláshoz szükség van a termék ismeretére, az elkészítéséhez szükséges megmunkálási dokumentumok elkészítésére. A technológus választja ki a gépeket a megfelelő sorrendben. Készüléket tervez vagy választ rájuk, majd a szerszámozást is biztosítja. A helyes műveleti sorrend nagyon fontos része a hibamentes gyártásnak, így ezt is ő végzi.

➤ CNC programozó

A termék, gépek, készülékek és szerszámok ismeretében elkészülhet a program. Akár a vezérlő párbeszédes rendszerében, ISO vagy egyéb kódban, esetleg CAM szoftver segítségével.  A programozó feladata, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a megmunkáláshoz programot készítsen, és azt letesztelje. De nem feltétlen élesben.
Sok helyen a technológus és programozó feladatkörök összeolvadnak. De lássuk be, szerteágazó és összetett szakma mindkettő.

➤ CNC gépbeállító

A megfelelő gép, szerszámok, készülékek és a program birtokában a beállító az, aki összerakja a gyártást. Szigorú értelmezésben ő az első, aki a CNC gépet megérinti.
Feladatai közé tartozhat a szerszámok bemérése, de sokszor erre dedikált szerszámtechnológus ezt elvégzi neki.
Az első mérethelyes munkadarab legyártását a beállító végzi, és ő az első, aki a felismert hibákról tudomást szerez, majd kísérletet tesz a javításra.

➤ Operátor

Az operátor jellemzően vagy nem szakmabeli, vagy még nincs gyakorlata. Az ő dolga az összerakott gyártást működtetni. Mérni, ha hibát észlel jelezni. Sorjázni, tisztítani és csomagolni. Sok esetben minimális rálátása van a történésekre, így hiba esetén nem számonkérhető.

És itt van a kutya elásva. Ha az operátor van jelen a hiba bekövetkezésekor, aki esetleg nem is szakmabeli, nem dolga, vagy nincs lehetősége ok-okozati összefüggéseiben vizsgálni a történéseket, akkor hogy deríthető fel egy hiba, például törés oka? Kitől jön információ, ki lesz az, aki egyáltalán kivizsgálja, és a tanulságot a szervezet minden érintett szereplője számára elérhetővé teszi?

A válasz egyéni tapasztalataink szerint mindenki fejében viszhangzik.

A fenti munkakörök egyenként mind fontosak. Az egyes szintek közötti kommunikáció nagyban befolyásolja, a munka eredményességét, illetve géptörés esetén a hiba feltárásának sikerét. 


cnc-hiba-baleset

Az öt leggyakoribb hiba, ami géptöréshez vezet

A felsorolt munkakörök bármelyikében dolgozó okozhat géptörést. Persze, aki nem nyúl a géphez, kisebb valószínűséggel. Aki pedig nem képzett, ha hibázik is, nem számonkérhető.
A gépbeállító van a legközelebb, így géptörés vonatkozásában az ő felelőssége és számonkérhetősége a legnagyobb, de nem kizárólagos. Vannak olyan esetek, amiket a legjobb beállító sem tud kivédeni.


1 – Nullpont hiba
A nullpont beállítása történhet 3D tasterral, elektronikus bemérővel, szerszámmal, de fix készülékek esetén egyszerűen a programban megadott értékkel is. A vezérlőkön a nullpont táblázat a legtöbb esetben elérhető, módosítható különösebb védelem nincs erre vonatkozóan abból az okból, mert az hátráltatná a munkát. A nullpont értéke, száma, hívásának helyessége mind a nullpont hibák közé tartozik. Ha a program nem jó nullpontra hivatkozik, vagy a gépbeállító nem oda veszi fel, ahová a programozó gondolta, vagy az operátor minden jó akarata ellenére véletlenül módosítja, jó eséllyel megtörténik a géptörés.


2 – Szerszámhossz korrekció hiba
A dolgozó szerszám hosszának bemérése történhet külső bemérőn, vagy a gépben lévő bemérőn, esetleg magán a munkadarabon. Akárhogy is, hasonlóan a nullponthoz, ha az érték nem helyes, vagy rossz helyre kerül beírásra, vagy a program nem megfelelően hivatkozik rá, a szerszám és a gép törésére megint csak jó esély van. A nullponttal szemben a szerszám hossza folyamatosan változhat, ahogy kopik. A gép kezelőjének sok esetben feladata az ún. korrekció, ami a kopás értékének folyamatos beírása abból az okból, hogy a hossz csökkenése ellenére az elkészült munkadarab mérete ne változzon. Könnyen előfordul azonban, hogy nem a megfelelő kopási érték kerül beírásra. A következmény ugyanaz, mintha rosszul lenne bemérve.


3 – Hibás készülék, vagy nem megfelelő munkadarab rögzítés
Amennyiben egy cég több hasonló alkatrészt gyárt könnyen előfordul, hogy a gépben lévő nem megfelelő a berakott munkadarabhoz. A tapasztalatlan szem számára a különbség nem észrevehető, de sajnos a következmény már az lesz. A megfogásból kiszabaduló darab, vagy a készülékkel találkozó szerszám hangja egyértelművé teszi a hibát.


4 – Téves program behívás
Az előbbihez hasonlóan sajnos előfordul, hogy nem az a program kerül behívásra, ami adott munkadarabhoz kell. Esetleg a programba olyan módosítás történt, ami előtte nem lett kellően átgondolva. A következmény könnyen lehet törés. A program kiválasztásának nehézségét növeli, ha a főprogram több alprogramot hív. A vezérlőtől függően az alprogramok strukturálása lehet veszélyforrás. Ez különösen igaz a macro programokra. A nem várt helyzetekre a belső fejlesztésű macro programok sokszor nincsenek felkészítve. És ha a rutintalanság, illetve ez elkapkodott programfejlesztés találkozik, ott  nagy erők ébrednek.


5 – Adott sorról futtatás
amennyiben a megmunkáló program futtatása valahol megakadt, és az operátor vagy gépbeállító egy általa meghatározott helyről akarja futtatni, könnyen előfordulhat hiba. Ilyenkor az általános elvárás, hogy a program adott ponttól való futtatásához biztosítani kell a korábbi feltételeket. Amennyiben ez nem történik meg, például nem a megfelelő szerszámhossz offset van lehívva, vagy a tengelyek pozíciója nem megfelelő, akkor megtörténhet a baj. A feladatot nagyban könnyíti, ha a program megírásakor már úgy tagolták és strukturálták valamint kommentelték, hogy az az üzemben is egyértelmű és érthető legyen. 


törés-géptörés-ütközés

Ha már megtörtént a baj – CNC törés testközelből

Az ütközésnek mindig marad valami jele. Elképzelhető, hogy a CNC gép működésképtelenné válik. De az is lehet, hogy működik, de rossz méretet gyárt. Ez a két legegyértelműbb eset. Van azonban olyan, amikor a gép működése hektikussá válik, szórva a méreteket. Következetlenül, nehezen érthető módon. 

☹ Sumákolni

A szemtanú, ha van, attól függően mekkora lelkesedéssel és hozzáértéssel végzi a feladatát megteheti, hogy sumákol.

Kis szerencsével még a műszakot is túléli lebukás nélkül, így a hiba csak a következő műszakban derül ki. Ilyenkor már bottal üthetik a hiba valódi okát.
Ha nincs ilyen szerencséje a delikvensnek, jöhet olyan érvekkel, mint megbolondult a gép. Bárki, aki használt már számítógépet, és a CNC az, tudja, hogy ilyen nincs. Felhasználói parancsok végrehajtása történik. A gép mindig következetesen teszi a dolgát. Esetleg ez valaki számára nem érthető. De ez sem a gép hibája. És ha a dolgozó nem kapott megfelelő képzést, az övé sem.

A sumákolás nem megoldás. Két legnagyobb veszélye közül az egyik, hogy előbb vagy utóbb kiderül a turpisság, és akkor nem csak a szakmai, de az emberi hírnéven is csorba esik.
A másik, hogy a feltáratlan hiba egy le nem vont hasznos következtetés. Azaz a tanulás egy jó lehetőségének kihagyása.Hatalmas veszteség. 

☺ Beleállni

Mindenkivel megesik, feltéve, hogy dolgozik, hogy néha kipróbál új dolgokat, hogy nem hárít se munkát se felelősséget – és ütközik a géppel.

Ebben az esetben érdemes azonnal elkezdeni feltárni a hibát. Rövid távon egyrészt kellemetlen, másrészt nehéz, mert a stressz és a gép működtetésének kényszere (darabszám – ugye) nem teszi kívánatossá, hogy órákra álljon a termelés.
Hosszú távon azonban olyan körülményekre, feltételekre derülhet fény, ami nem csak egy embernek, hanem az egész üzemnek hasznos lesz.
Fontos továbbá a kommunikáció. Dicséret nem jár a hibáért akkor sem, ha meg lett az oka. De egy tisztességes szakmai vezetés nyilván értékeli, ha a bekövetkezett hiba elemzésre került. Érdemes az okozott kárt és a javítás lehetséges módjait is prezentálni, mert a legtöbb hiteles információ segít meghozni a legjobb döntést a vezetés számára.

Fontos, hogy elemzésen nem elfuserált elméletek gyártását, hanem valós szakmai kiértékelést értek. Ehhez nagy tapasztalat és hozzáértés szükséges.

A legjobb szakemberek a sorolt szakterületek mindegyikén jártasak legalább annyira, hogy értsék és tiszteljék az abban dolgozókat. A saját területükön szerzett tudást pedig átadják a velük kapcsolatba kerülőknek. A világ, ezzel együtt a CNC forgácsolás is elég összetetté vált ahhoz, hogy szinte lehetetlenné tegye a forgácsoló polihisztorok létezését. Azok pedig, akik ide sorolják magukat, valószínűleg még a saját területüknek sem a mesterei.
Minden elkövetett hiba a tanulási folyamat egy-egy állomása. Sajnos ezen úton való járás nem fájdalom vagy konfliktusmentes.

Szerző: Sipos Ádám